سوالی دارید؟ تماس بگیرید

02152158000

وبلاگ

آشنایی با انواع سوییچ کیبورد مکانیکال

سوییچ کیبورد مکانیکی

فهرست محتوا

اکثر کیبوردهای گیمینگ که امروزه در بازار وجود دارند، از نوع مکانیکال هستند. کیبوردهای مکانیکال به لطف کیفیت بالا و استفاده از سوییچ‌های پیشرفته، سرعت و دقت بالایی در دریافت فرمان‌های کاربر و اجرای‌شان دارند. سوییچ های کیبورد مکانیکال شامل انواع متعددی می‌شوند که هر کدام بنا به نیاز و هدف خاصی ساخته شده‌اند. آشنایی بیشتر با سوییچ کیبورد مکانیکال و انواع آن‌ها به شما کمک خواهد کرد تا مدلی را تهیه کنید که بیشترین سازگاری را با نیازهای شما داشته باشد.

اگر از یک کیبورد گیمینگ برای بازی کردن استفاده می‌کنید، پس احتمالا فاکتورهای مختلفی حین خرید برای‌تان اهمیت داشته است؛ سرعت اجرای فرمان‌ها، زیبایی ظاهر، نرمی کلیدها و میزان صدا هنگام فشردن‌شان. کیبوردهای مکانیکال از این بابت بهترین گزینه برای گیمینگ هستند که از بهترین تکنولوژی‌ها بهره می‌برند. این موضوع شامل سوییچ‌ها هم می‌شود که یکی از مهم‌ترین قطعه‌ها در کیبورد محسوب می‌شوند. اما در ابتدا بد نیست این سوال را مطرح کنیم که سوییچ کلید در کیبورد دقیقا چه کاری انجام می‌دهد؟

سوییچ کلید در کیبورد چیست؟

کاری را موقع استفاده از کیبورد تصور کنید. مثلا تایپ کردن در ورد یا بازی کردن که حین هر کدام، دکمه‌های مختلفی را فشار می‌دهید. با فشار دادن یک کلید در کیبورد شما فرمانی را اعمال می‌کنید که باید به برد الکترونیکی برسد تا سپس کامپیوتر آن را بگیرد. سوییچ در واقع واسطه‌ای بین پوشش کلید و برد محسوب می‌شود که فرمان شما را به برد انتقال می‌دهد و سپس دکمه را به حالت عادی برمی‌گرداند تا قادر به دریافت فرمان جدید باشد.

سوییچ تنها یک قطعه‌ی ساده نیست و سیستم شامل چند قطعه‌ی مختلف است تا این روند را به دقیق‌ترین شکل ممکن انجام دهد. قطعات سوییچ شامل موارد زیر می‌شود.

سوییچ کیبورد مکانیکال
  1. غلاف بالایی (Upper Housing): بخشی که همراه با غلاف پایینی، قطعات دیگر سوییچ را کنار هم نگه می‌دارد و باعث می‌شود تا سوییچ در راستای درست جابه‌جا شود
  2. ساقه (Stem): قطعه‌ای پلاستیکی و شکل علامت مثبت از بالا که به صورت مستقیم با پوشش کلید ارتباط دارد. ساقه در واقع بخشی است که فشار وارده به پوشش را دریافت و با حرکت، نیرو را به بخش‌های پایین‌تر سوییچ منتقل می‌کند
  3. تقاطع اتصال (Crosspoint Contact): قطعه‌ای فلزی (معمولا از جنس طلا) که وظیفه‌ی انتقال الکتریسیته و در نتیجه فرمان نهایی را به برد کیبورد دارد. وقتی ساقه بر اثر فشار کلید به پایین رانده می‌شود، دو قطعه‌ی فلزی به هم برخورد می‌کنند که پیامدش، انتقال فرمان در قالب الکتریسیته به برد و در نهایت به کامپیوتر است
  4. فنر (Spring): فنر در عین سادگی، یکی از مهم‌ترین قطعه‌های سوییچ محسوب می‌شود. وجود فنر باعث می‌شود تا کلید پس از فشرده شدن دوباره به حالت اول برگردد. طراح سوییچ هم با فنر تعیین می‌کند که چه میزان نیرو برای برقراری اتصال الکتریکی و ارسال فرمان لازم است. اینجاست که یکی از مهم‌ترین المان‌ها در تنوع سوییچ‌ها مطرح می‌شود. بعضی سوییچ‌ها از فنری استفاده می‌کنند که با نیروی کمی عمل می‌کنند و در واقع حساس‌تر هستند. نوع دیگری هم وجود دارد که به نیروی بیشتری نیاز دارد و به این ترتیب، با یک لمس ساده به اشتباه فرمانی نمی‌فرستد
  5. غلاف پایینی (Bottom/Base Housing): غلاف پایینی مشابه غلاف بالایی، نگه دارنده اجزای مختلف سوییچ کنار هم است. این قطعه از سوی دیگر جایی است که کل سوییچ و کلید به بدنه و مدار کیبورد متصل می‌شود.

سوییچ کیبورد مکانیکال چند نوع دارد؟

سوییچ های کیبورد را طبق موارد مختلفی می‌توان دسته‌بندی کرد، اما رایج‌ترین آن بر اساس نوع رفتار و میزان حساسیتی است که نسبت به فشار نشان می‌دهند. این دسته‌بندی شامل سه نوع است:

  1. سوییچ خطی (Linear): این نوع سوییچ در تمام مراحل یک رفتار و ثابت دارد و فشردن آن هم احساسی منتقل نخواهد کرد. همین باعث می‌شود که کاربر دکمه را تا انتها فشار دهد. کیبوردهایی که با سوییچ خطی ساخته می‌شوند، انتخاب بسیار خوبی برای گیمرها هستند. فشردن این سوییچ‌ها ساده است و مقاومتی وجود نخواهد داشت. در نتیجه مناسب افرادی خواهد بود که به دنبال یک کیبورد با حساسیت و سرعت واکنش بالا می‌گردند. همین حساسیت اما باعث می‌شود تا سوییچ خطی، بهترین گزینه برای تایپ کردن نباشد. بین سه نوع رایج، سوییچ‌های خطی کمترین صدا را هم دارند.
  2. سوییچ حسی (Tactile): یکی دیگر از سوییچ های رایج در کیبورد های مکانیکال که ویژگی اصلی‌اش، حسی است که موقع فشردن منتقل می‌کند. هنگام فشار دادن یک کلید با این سوییچ، وقتی مقدار مشخصی نیرو وارد شود (که با توجه به نوع سوییچ و برندش این مقدار متفاوت است)، کاربر خواهد فهمید که آن دکمه فشرده و فرمان اعمال شده است. همین ساختار، سوییچ های حسی را به انتخابی مناسب برای تایپ کردن تبدیل می‌کند و احتمال غلطی تایپی را کاهش خواهد داد. سوییچ‌های حسی نسبت به نوع خطی صدای بیشتری تولید می‌کنند، اما همچنان می‌توان از آن‌ها در محیط اداری و کم سر و صدا بهره برد.
  3. سوییچ کلیکی (Clicky): این نوع، ساختاری مشابه سوییچ های حسی دارد، اما اینجا هنگام اعمال فشار مشخص، علاوه بر بازخوردی که می‌دهند، یک صدای کلیک مانند هم پخش می‌شود که برای کاربر بسیار رضایت بخش خواهد بود. به لطف تشخیص راحت اعمال فرمان، این نوع سوییچ هم برای تایپ کردن عالی است، اما صدای بلندی که دارد باعث می‌شود تا گزینه‌ی خوبی برای استفاده در محیط‌های ساکت نباشد.

همان طور که می‌بینید، نوع رفتار و واکنش یک سوییچ در کیبورد مکانیکال، اهمیت بسیاری در انتخاب نهایی برای مشتری دارد. یک سوییچ می‌تواند جزو یکی از این سه نوع یا ترکیبی از دوتای آن‌ها باشد. اگر گیمر هستید، باید سراغ کیبوردی بروید که فرمان‌های شما را به سرعت اعمال کند. اگر برای تایپ کردن یا کار دنبال یک کیبورد مناسب هستید، محصولی بهتر خواهد بود که به راحتی قادر به تشخیص فشار داده شدن کلید درست باشید.

امروزه شرکت‌های متعددی در سراسر دنیا، روی ساخت انواع سوییچ‌های باکیفیت و با کاربری‌های متنوع تمرکز دارند. هر مدل سوییچ می‌تواند بر اساس ساختار دقیق، میزان فشار مورد نیاز برای انتقال فرمان، جنس مواد و غیره از مدل دیگر متمایز شود.

معروف‌ترین مدل‌های سوییچ کیبورد مکانیکال

همان طور که گفته شد، شرکت‌های متعددی در دنیا به ساخت سوییچ کیبورد مشغول هستند که بین‌شان، نام برند Cherry بیشتر از بقیه می‌درخشد. این برند بیشتر از 35 سال در حوزه‌ی تولید سوییچ‌های کیبورد فعالیت دارد و سازنده‌ی رایج‌ترین و مشهورترین نوع سوییچ یعنی Cherry MX محسوب می‌شود. طی سال‌های گذشته برندهای مختلفی مثل Razer و SteelSeries و لاجیتک هم به تولید سوییچ‌های مخصوص محصولات خود پرداخته‌اند و هر کدام به نوبه‌ی خود، پیشرفتی در سوییچ اعمال کرده‌اند. هر کدام از این شرکت‌ها چند مدل سوییچ دارند که در ادامه‌ به صورت جزئی‌تر سراغ‌شان می‌رویم.

سوییچ Cherry MX

رایج‌ترین و مشهورترین برندی که در انواع سوییچ کیبورد مکانیکال وجود دارد. انواع این سوییچ با رنگ ساقه‌شان از یک‌دیگر متمایز می‌شوند. تفاوت این مدل‌ها تنها در رنگ نیست و رفتار و مقاومت فشار مختلفی دارند. سوییچ‌های Cherry MX چهار نوع رایج دارند، اما طی سال‌های اخیر مدل‌های بیشتری از آن تولید شده که هر کدام روی قشر خاصی از کاربران تمرکز دارند.

  • سوییچ Cherry MX Black: این مدل یک سوییچ از نوع خطی است که فاصله اعمال (Actuation Distance) 2 میلی‌متری به میزان نیروی 60cN (سانتی نیوتن) برای اعمال فرمان نیاز دارد که مقدار بالایی به حساب می‌آید. به همین خاطر سوییچ Cherry MX Black حساسیت کمی دارد و برای اعمال نیرو باید کامل آن را فشار داد. این مدل سوییچ گزینه‌ی مناسبی برای کیبوردهای گیمینگ محسوب می‌شود.
  • سوییچ Cherry MX Red: یک مدل دیگر که در کیبوردهای گیمینگ رواج دارد. این سوییچ خطی نسبت به مدل بلک، به نیروی کمتر (45cN) برای اعمال نیاز دارد و در نتیجه حساس‌تر است.
  • سوییچ Cherry MX Blue: مدل آبی از سوییچ‌های Cherry MX جزو نوع کلیکی هستند که هنگام اعمال فرمان، صدای کلیک می‌دهند. این مدل به نسبت دو مدل قبلی، فاصله اعمال بیشتری (2.2 میلی‌متر) دارد. میزان نیروی لازم برای اعمال هم 60cN است. کیبوردهایی که از این سوییچ استفاده می‌کنند، به دو دلیل گزینه‌ای مناسب برای تایپ کردن هستند؛ اول صدایی که موقع فشردن هر کلیک می‌آید و در نهایت میزان خطا حین تایپ را کاهش می‌دهد و دوم، حساسیت کم که در نتیجه با فشار کم، دکمه‌ی اشتباه عمل نمی‌کند.
  • سوییچ Cherry MX Brown: این مدل سوییچ از نوع حسی یا Tactile ساخته شده که حس رضایت را موقع فشردن دکمه‌ها به ارمغان می‌آورد و در عین حال، صدای زیادی سوییچ آبی را ندارد. سوییچ‌های قهوه‌ای Cherry MX با فاصله اعمال 2 میلی‌تر و 55cN نیروی مورد نیاز برای اعمال، حالتی هایبرید به خود گرفته‌اند که آن را هم برای تایپیست‌ها و هم برای گیمرها به گزینه‌ای مناسب تبدیل می‌کند. کیبوردهای دارای این تایپ بیشتر به گیمرهایی پیشنهاد می‌شود که روی بازی‌های استراتژی، موبا و MMO تمرکز دارند که در آن‌ها، سرعت بالا در اجرای فرمان‌ها اهمیت زیادی دارد.

سوییچ‌های Cherry MX طی سال‌های گذشته تنوع بیشتری به خود گرفته‌اند. برای مثال سوییچ‌های مشکی و قرمز مدل‌های دیگری با پسوند Silent دارد که نسبت به مدل اولیه صدای کمتری دارند. یک مدل دیگر هم Cherry MX Speed است که بیشتر برای گیمینگ طراحی شده و فاصله اعمال آن‌ها تنها 1.2 میلی‌متری است. همین فاصله‌ی کم باعث افزایش سرعت اجرای فرمان‌ها می‌شود.

سوییچ Kailh

برند چینی Kailh یکی از نام‌هایی است که طی سال‌های اخیر، رشد قابل توجهی در ساخت و عرضه‌ی سوییچ‌های کیبورد داشته و شرکت‌های متعددی از محصولات آن استفاده می‌کنند. سوییچ‌های Kailh در چهار نوع مشکی، قرمز، آبی و قهوه‌ای تولید می‌شوند که از لحاظ ساختاری، کاملا مشابه سوییچ‌های Cherry MX هستند، اما کیفیت خیلی خوبی که دارند باعث شده تا شرکت‌های مختلف از آن‌ها در محصولات‌شان بهره ببرند.

سوییچ Razer

شرکت ریزر همواره به عنوان یکی از مطرح‌ترین برندهای محصولات گیمینگ مثل موس، کیبورد، میکروفون و هدفون شناخته می‌شود. این شرکت چند سالی است که چند مدل سوییچ برای محصولات خود تولید می‌کند که البته برای کار از شرکت‌های دیگر مثل Kailh هم کمک می‌گیرد. سوییچ های مخصوص کیبورد مکانیکال ریزر 3 مدل شاخص دارند:

  • سوییچ Razer Green: سوییچی از نوع کلیکی با فاصله اعمال 1.9 میلی‌متر و نیروی 50 گرم که مشابه سوییچ آبی Cherry MX است، اما حساسیت بیشتری دارد.
  • سوییچ Razer Orange: این سوییچ از نوع حسی با فاصله اعمال 1.9 میلی‌متر و نیروی 45 گرم، عملکردی مشابه سوییچ قهوه‌ای Cherry MX دارد.
  • سوییچ Razer Yellow: این سوییچ از نوع خطی است که فاصله اعمال 1.2 میلی‌متر و نیروی 45 گرم دارد. این سوییچ با حساسیت نسبتا بالایی که دارد، گزینه‌ی مناسبی برای گیمینگ است. ریزر اولین بار از این سوییچ در کیبورد BlackWidow Chroma V2 بهره برد.

SteelSeries OmniPoint

شرکت SteelSeries هم مشابه ریزر بیشتر روی محصولات جانبی تمرکز دارد، اما با ورود به عرصه‌ی ساخت سوییچ کیبورد مکانیکال، محصولی متفاوت و قابل توجه ارائه داده است. ویژگی مهم سوییچ‌های OmniPoint در فاصله اعمال آن‌هاست که برای هر کلید می‌توان آن را به صورت جداگانه تنظیم کرد. فاصله اعمال برای هر کلید بین 0.4 تا 3.6 میلی‌متر قابل تنظیم است. استیل سریز در این سوییچ خطی از فناوری سنسورهای مغناطیسی استفاده کرده تا تنظیم دلخواه فاصله اعمال را محقق کند. در حال حاضر از این سوییچ در برخی از کیبوردهای سری Apex استیل سریز استفاده می‌شود.

SteelSeries QS1

یک سوییچ دیگر که توسط استیل سریز ساخته شده و رفتار خطی دارد. فاصله اعمال این سوییچ تنها 1.5 میلی‌متر است و نیروی اعمال 45 گرم دارد. استیل سریز این سوییچ را برای استفاده در کیبوردهای گیمینگ مخصوص بازی‌های سریع طراحی کرده است.

SteelSeries QX2

استیل سریز این نوع سوییچ را با همکاری شرکت چینی Gateron ساخته که سه مدل مختلف دارد؛ مدل قرمز با ساختار خطی، مدل قهوه‌ای با ساختار حسی و مدل آبی با ساختار کلیکی.

انواع دیگر سوییچ کیبورد مکانیکال

مواردی که بالاتر ذکر شد، شامل سوییچ‌های رایج و مشهوری می‌شدند که در انواع کیبوردهای مکانیکال قرار دارند. اما مدل‌های دیگری هم وجود دارد که اگرچه کمتر از آن‌ها استفاده می‌شود، اما هنوز کاربران خاص خود را دارد.

  • سوییچ‌های Low-Profile: این سوییچ‌ها ساختاری تخت دارند که از آن‌ها در کیبوردهای نازک و با ارتقاع کم استفاده می‌شود. به لطف همین ساختار، فاصله‌ی اعمال آن‌ها از سوییچ‌های معمول کم‌تر است.

  • سوییچ‌های Optical: افراد بسیاری از مدل اپتیکال، به عنوان نسل بعدی سوییچ‌های مکانیکال یاد می‌کنند. سوییچ‌های اپتیکال به جای تماس فیزیکی بین دو فلز، از سنسور نوری برای اعمال فرمان استفاده می‌کنند. چنین ساختاری هم نگرانی بابت خرابی‌های ساختار فیزیکی را رفع می‌کند و هم می‌تواند دوام سوییچ را افزایش دهد. طی دو سه سال اخیر، برند ریزر در تعدادی از کیبوردهای خود از این سوییچ بهره برده و پیشتاز استفاده از سوییچ‌های اپتیکال است. از کیبوردهایی که چنین سوییچی دارند می‌توان به Razer Huntsman و Razer Huntsman Elite اشاره کرد.

فروشگاه کالاهمراه طیف متنوعی از کیبوردهای مکانیکال را برای فروش در دسترس قرار داده که تعدادی از محصولات برتر را می‌توانید در ادامه مشاهده کنید.

سایر مقالات وبلاگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

به دلیل نوسانات قیمت، لطفا برای خرید تماس حاصل نمایید.

شروع به تایپ کردن برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید.
0 مقایسه
0 موارد محصول
خانه