وبلاگ

راهنمای انتخاب و خرید رم

فهرست محتوا

زمانی که شما یک سیستم کامپیوتری سفارش می‌دهید، هدفی از خرید آن دارید. مثلا سیستم را برای بازی کردن، کار گرافیکی نسبتا سنگین یا برای کار اداری سبک می‌خواهید. مشخصات هر سیستم بنا به نیاز و بودجه‌ی موجود با سیستم دیگر فرق می‌کند. رم اما یکی از قطعه‌هایی است که معمولا هزینه‌ی زیادی نمی‌خواهد و با رقمی مناسب می‌توانید یک رم خوب جور کنید. هنگام خرید و انتخاب رم مناسب باید نکات مختلفی را مد نظر قرار دهید که راهنمای شما در انجام این کار خواهند بود.

برای خرید و انتخاب بهترین رم شما باید چند فاکتور را مد نظر قرار دهید که مهم‌ترین آن‌ها نیاز و بودجه‌ی شماست. فاکتورهای دیگر که بیشتر به جزئیات رم مربوط می‌شوند، شامل موارد زیر هستند:

  1. مقدار حافظه
  2. مقدار باس یا فرکانس کاری
  3. نوع چیپ
  4. تاخیر CAS
  5. قابلیت اورکلاک
  6. رنگ‌بندی و نورپردازی

اکثر افراد هنگام خرید رم تنها به مشخصاتی چون مقدار حافظه، فرکانس و نوع آن (DDR3 یا DDR4) توجه می‌کنند، اما آگاهی از جزئیات بیشتر درباره‌ی این قطعه به شما کمک خواهد کرد تا درباره‌ی انتخاب گزینه‌ی نهایی خود تصمیم بهتری بگیرید و در نتیجه سیستم‌تان با توجه به کاری که دارید، ایده‌آل‌ترین عملکرد را داشته باشد.

نوع چیپ

مقدار حافظه

مقدار حافظه آشناترین مشخصه‌ای است که احتمالا هنگام خرید یک رم به آن توجه می‌کنید. با توجه به استانداردهای امروزی سیستم عامل‌های مختلف مثل ویندوز و نیاز ساده‌ترین نرم‌افزارها، حداقل میزان حافظه‌ی مورد نیاز برای رم در یک سیستم باید ۴ گیگابایت باشد تا سیستم عامل و نرم‌افزارهای ساده اجرا شوند.

هر چه کاری که با سیستم‌تان انجام می‌دهید سنگین‌تر باشد، رم با مقدار حافظه‌ی بیشتری نیاز خواهید داشت. برای استفاده از نرم‌افزارهای طراحی مثل فوتوشاپ شما به ۸ گیگابایت رم نیاز دارید، اما اگر استفاده‌ی اصلی‌تان برای بازی کردن است، پیشنهاد می‌کنیم که حداقل ۱۶ گیگابایت رم برای سیستم خود در نظر بگیرید. کارهای سنگین‌تر مثل رندرینگ یا اجرای بازی‌ها با بالاترین کیفیت ممکن به میزان رم بیشتری هم نیاز خواهند داشت.

هنگام خرید رم باید به مورد هم توجه کنید که آیا مادربرد شما توان پشتیبانی از حافظه‌ی مورد نیازتان را دارد یا خیر. برای مثال شما ۳۲ گیگابایت رم نیاز دارید و تنها ۲ اسلات برای رم روی مادربردتان موجود است. در این حالت شما تنها انتخاب موجود، تهیه‌ی ۲ رم ۱۶ گیگابایتی خواهد بود. اما اگر مادربرد از ۴ اسلات بهره ببرد، ۴ رم ۸ گیگابایتی نتیجه‌ی بهتری در پی خواهد داشت.

مقدار باس یا فرکانس کاری

فرکانس رم فاکتوری است که به اندازه‌ی مقدار حافظه اهمیت دارد و حتی برخی اوقات از آن هم مهم‌تر است. بنابراین هنگام خرید رم حتما به مقدار فرکانس آن توجه داشته باشید.

با توجه به کاربردهای امروزی، حداقل فرکانسی که باید رم داشته باشد ۲۱۳۳ مگاهرتز است که رقم مناسبی برای یک سیستم مخصوص کار اداری به حساب می‌آید. منطقی است که برای کارهایی که حجم پردازش زیادی دارند (مثل شبیه‌سازی، رندر یا سرور) شما باید رم با فرکانس بالاتر تهیه کنید.

البته باید به یک مورد دیگر هم اشاره کرد؛ رم‌های امروزی در حالت پیش‌فرض فرکانسی بالاتر از یک عدد مشخص (معمولا ۲۴۰۰ مگاهرتز) به شما نمی‌دهند و رم‌هایی که روی بسته‌ی آن‌ها فرکانس بالاتری ثبت شده، در واقع در حالت اورکلاک به چنین فرکانسی می‌رسند. برای اورکلاک کردن رم هم باید از طریق تنظیمات بایوس چنین کاری را انجام دهید.

نوع چیپ

شاید برای‌تان پیش آمده باشد که رمی خریده‌اید که روی مادربرد سوار نمی‌شود یا که سازگار است، اما پس از روشن کردن سیستم با ارور مواجه می‌شوید یا سیستم عامل هنگ می‌کند. این قضیه وقتی پیش می‌آید که نوع چیپ رم با مادربرد و پردازنده سازگاری نداشته باشد.

سعی کنید از رم‌های دو بر چیپ استفاده کنید که در هر دو طرف خود آی‌سی دارند. اگر رم مورد نظر شما هیت سینک نداشت و قادر نبودید زیر آن را ببینید، به وب‌سایت شرکت سازنده مراجعه و اطلاعات مختص آن را رم را مشاهده کنید تا از این بابت مطمئن شوید.

همیشه بهتر است که هنگام خرید قطعه‌های مختلف از جمله رم، اطلاعاتی از دیگر قطعه‌ها به خصوص پردازنده و مادربرد داشته باشید تا بدانید از چه نسلی از رم پشتیبانی می‌کنند و برای مثال رم از نوع DDR3 نخرید، در حالی که مادربرد تنها از نوع DDR4 پشتیبانی می‌کند.

تاخیر CAS

هر فرمانی که شما در کامپیوتر اعمال می‌کنید، زمانی برای پردازش نیاز دارد. پس در حقیقت بین اعمال فرمان شما و اجرای آن تاخیری وجود دارد، حتی اگر شما آن را حس نکنید. یکی از فاکتورهای تعیین شده برای رم همین میزان تاخیر است که با عنوان تاخیر CAS (CAS Latency) شناخته می‌شود.

میزان تاخیر رم به صورت ترکیبی مثل CL 16-16-18-35 است که هر کدام از این اعداد، بیان‌گر تعداد چرخه‌ای است که طول می‌کشد تا در هر بخش از رم به اطلاعات مورد نظر برسد. هر چه این رقم کمتر باشد، رم تاخیر کمتر و عملکرد بهتری دارد.

قابلیت اورکلاک

اورکلاک فرایندی است که طی آن، فرکانس رم به مقداری بیشتر از فرکانس پیش‌فرضش افزایش پیدا می‌کند. در واقع رم با اورکلاک شدن سریع‌تر خواهد شد. البته در عین حال اورکلاک کردن دمای قطعه را هم بالا خواهد برد.

اورکلاک برای مصارف عادی کاربرد خاصی ندارد و حتی برای گیمینگ هم نیازی به اورکلاک کردن رم خود نخواهید داشت. این کار تنها وقتی مفید خواهد بود که شما واقعا نیاز دارید تا از رم خود در فرکانس بالا استفاده کنید.

انتخاب بهترین رم با بهترین قیمت

رنگ‌بندی و نورپردازی

این فاکتور برای کسانی اهمیت دارد که هنگام خرید رم به ظاهر آن هم توجه می‌کنند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی گیمینگ، استفاده از کیس‌های شیشه‌ای و همچنین کیس‌های سفارشی برای گیمینگ رایج‌تر از قبل شده است.

برندهای مختلفی مثل Auros یا ایسوس یا Corsair امروزه مدل‌های خاصی از رم را تولید می‌کنند که نورپردازی و رنگ‌بندی جذاب دارند و زیبایی دوچندان به ظاهر سیستم شما می‌دهند.

حالا که با فاکتورهای مهم هنگام خرید رم آشنا شده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم تا به بخش رم‌ها در فروشگاه کالاهمراه سری بزنید و گزینه‌ی مطلوب خود را انتخاب کنید.

سایر مقالات وبلاگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
شروع به تایپ کردن برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید.
فروشگاه
0 مقایسه
0 موارد محصول